Backup hardware

Wat is er belangrijker dan al uw data op uw computer(s)? Vaak staat u er niet bij stil welke waardevolle gegevens er op uw computer(s) staan. Foto’s van belangrijke momenten, schoolgegevens, belasting, correspondentie, zakelijke informatie, muziekverzameling, zelf gemaakte video’s enz. enz.

Wij horen helaas dagelijks: ‘ik wilde al heel lang een backup maken, een harde schijf kopen enz’. Maar helaas… als uw computer of laptop crasht is het te laat en kunnen alle gegevens weg zijn.
Om dit te voorkomen heeft u 2 manieren om een backup te maken:

Backup Hardwarematig/Softwarematig

Deze optie is snel te realiseren, u koopt (uiteraard het liefst bij RoBoWeb), een goede externe harde ‘netwerk’schijf en u ‘laat’ al uw gegevens via een backup-programma automatisch backuppen. Wij kunnen dat voor u instellen.

LET OP!!!!
Een externe schijf is ook mechanisch en kan ook kapot gaan ondanks garantie. Om die reden adviseren wij ook om echte belangrijke gegevens zoals foto’s, eamail en mijn documenten op zowel de backup schijf als op de pc/laptop te laten staan of te backuppen naar een extern systeem zoals Dropbox of one drive voor Windows of Icloud voor de Mac of een online backup systeem.