Roboweb, voor Particulier en Zakelijk | Hulp op afstand

  • Blog
  • Onderhoud / APK van uw computer

Onderhoud / APK van uw computer

Computer onderhoud / apk

Schoonmaken is iets wat bij het leven hoort. We kunnen letterlijk niets doen, of het wordt vies. Sterker nog, zélfs als we niets doen worden dingen vies. Denk maar aan het stof wat gestaag neerdaalt. Als u twee weken op vakantie bent geweest en u liet uw huis schoon achter, ziet u op de vensterbanken toch een laagje stof liggen.

Schoonmaken

En dus haalt u de stofdoek en de stofzuiger van zijn plaats. Zo gaat het met zoveel dingen, de auto, uw fiets, de cv-ketel, enzovoort. Soms is een zacht sopje genoeg, en een andere keer moet er een professional naar kijken. Daarom brengt u uw auto naar de garage voor de apk-keuring, uw fiets naar de fietsenmaker en komt er af en toe een monteur om de cv-ketel te controleren. Iedereen heeft weleens een tijd dat het schoonmaken wat blijft liggen. Andere dingen vragen de aandacht of u bent misschien geveld door griep. Maar u merkt het al snel: als u regelmatig schoonmaakt is het zo gedaan, is het een lange tijd geleden dan staat u uren te poetsen. Het rare is alleen dat we één van de meest belangrijke dingen in huis vrijwel nooit schoonmaken. Af en toe een stofdoek eroverheen misschien, maar dat is het wel. De computer of uw laptop staat daar langzaam maar zeker steeds meer te vervuilen. Het is een kwestie van tijd voor de problemen zich aandienen.

Besmette en vieze computer

Vaak heeft u het in het begin nog niet door. De computer of de laptop vertoont geen gekke dingen, hij werkt redelijk en u kunt de dingen doen die u altijd doet op uw computer. Zoals internetbankieren, e-mailen, films kijken, foto’s bewerken, en dergelijke. Maar ondertussen verzamelt zich allemaal viezigheid in de binnenkant van uw computer. Internetsites laten rommel achter in de opslagcapaciteit van uw computer, tijdelijke downloads, virussen, spyware en dat soort dingen nestelen zich in het hart van uw laptop. Terwijl u rustig en zonder vrezen uw geldzaken regelt. En dan nog te denken aan al het stof wat zich tussen de onderdelen van de computer nestelt. Stof dringt overal door, en is het eenmaal in het systeem van de computer of de behuizing van de laptop, dan kunt u er niet meer bij. Het stof vindt zich echter een weg langs de onderdelen, blijft plakken in radartjes en zorgt ervoor dat de computer meer weerstand ondervindt bij haar functioneren.

Computer apk regelen

Het spreekt dan ook voor zich dat het eigenlijk heel raar is dat we onze computer of onze laptop niet vaker onderhouden. Net als uw auto of uw fiets. Een defecte computer zorgt voor grote problemen, reken maar eens uit hoeveel uur per week u achter de computer zit en wat u daar allemaal op doet. Daarnaast zijn er meestal hoge kosten verbonden aan plotselinge reparaties of de aanschaf van een nieuwe computer of laptop. Veel problemen kunnen voorkomen worden door een jaarlijkse onderhoudsbeurt, een computer apk. Daarnaast heeft u veel meer plezier van uw computer of laptop met een regelmatige onderhoudsbeurt. De computer blijft namelijk zijn snelheid behouden en u wordt niet gestoord door pop-ups, gekke meldingen en virussen.