Skip to main content
Afgeschermde interne netwerken

Afgeschermde interne netwerken

VLANs (Virtual Local Area Networks)

Een VLAN (Virtual Local Area Network) is een technologie die het mogelijk maakt om een fysiek netwerk te segmenteren in meerdere logische netwerken. Dit biedt verschillende voordelen op het gebied van beveiliging, prestaties en beheerbaarheid. Hier is een overzicht van de belangrijkste concepten en toepassingen van VLANs:

Definitie: Een VLAN is een logische subgroep binnen een netwerk die als een aparte LAN kan functioneren, ongeacht de fysieke locatie van de apparaten.

Voordelen van VLANs

  • Beveiliging: Door apparaten op verschillende VLANs te plaatsen, kan verkeer tussen deze apparaten worden beperkt, wat helpt bij het segmenteren van gevoelige gegevens.
  • Prestatieverbetering: Verkeer binnen een VLAN wordt beperkt tot dat VLAN, wat kan helpen om de netwerkbelasting te verminderen en de prestaties te verbeteren.
  • Beheerbaarheid: VLANs maken het eenvoudiger om netwerkbeheer te organiseren door apparaten te groeperen op basis van functie, locatie of afdelingen.

Je hebt bijvoorbeeld een huis die je aan verschillende mensen verhuurd dan wil je niet dat ze op jouw netwerk kunnen komen maar in het kader van de wet op de privacy wil je ook niet dat ze bijelkaar op het netwerk kunnen komen.

je hebt een bedrijfspand en verhuurd ruimtes aan verschillende bedrijven, dan ben je ook verplicht om de netwerken te scheiden zodat niemand bijelkaar in het systeem kan komen.

Op een school moet de directie in een ander netwerk werken dan de leerlingen of de vrijwilliggers.

Zo kunnen we nog wel meer situaties bedenken waarbij gescheiden netwerken heel belangrijk zijn.

Wij helpen u er graag mee, bel ons op 015-3697799 en maken graag een vrijblijvende afspraak met u.

Kom langs zonder afspraak

Onze deskundige medewerkers staan klaar.

Boezemweg 6A 2641KH Pijnacker 015 369 7799

Uitgelicht

Nieuwe muismat

Muismat

Bij een nieuwe website hoort uiteraard ook een nieuwe muismat. Kom deze muismat geheel gratis ophalen bij ons op de zaak. Wij zien u graag
Wij hebben het altijd druk

Vakantieonderhoud aan uw computer

We hebben het allemaal druk en nooit tijd om de pc of laptop te missen. Nu is het misschien het juiste moment om uw laptop of pc  langs te br...