Skip to main content
Starlink Internet
Starlink Internet via de sateliet
Starlink Internet via de sateliet

Starlink Internet

Internet via satelieten

 Starlink is een satellietconstellatie in opbouw van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het aanbieden van internettoegang. Door duizenden satellieten in een lage aardbaan te plaatsen hoopt het bedrijf wereldwijd breedbandinternet te kunnen leveren, tegen een prijs die vergelijkbaar is met huidige (bekabelde) internetverbindingen. De gebruiker heeft hiervoor een antenne nodig die “zo groot als een pizzadoos” is.

Overal internet met Starlink van Elon Musk.

Overal internetten via een satelliet verbinding voor een relatief lage prijs. Dat is wat Starlink van Elon Musk beloofd. Het systeem is vooral geschikt voor buitengebieden waar internet via een goede kabelverbinding niet beschikbaar is. Ook leent Starlink zich perfect als back-up verbinding voor als de standaard internet verbinding het begeeft.

Hoe werkt Starlink?

Starlink is een netwerk van satellieten die op 550 km hoogte in een baan rond de aarde zweven. Op dit moment zijn er bijna 2000 van deze satellieten in omloop. Het idee is dat deze satellieten je met internet kunnen verbinden.

De satelliet-internetconstellatie (ook wel Starlink genoemd) straalt de internettoegang naar de aarde waar grond-gebaseerde hardware (de schotel) nodig is om verbinding te maken met de satelliet internetservice. Hiervoor vraagt SpaceX abonnementskosten om gebruik te maken van deze internetverbinding.

Wat heb je nodig om Starlink te gebruiken?

Een antenne, een "wifi" Router, een internet adapter en een clear line of sight m.a.w. direct zicht op de satelieten.

Wij van RoBoWeb hebben ervaring om zowel de antenne te plaatsen alswel de bekabeling naar de router te maken en alles in te stellen.

 

Kom langs zonder afspraak

Onze deskundige medewerkers staan klaar.

Boezemweg 6A 2641KH Pijnacker 015 369 7799

Uitgelicht

Wij hebben het altijd druk

Vakantieonderhoud aan uw computer

We hebben het allemaal druk en nooit tijd om de pc of laptop te missen. Nu is het misschien het juiste moment om uw laptop of pc  langs te br...
Nieuwe muismat

Muismat

Bij een nieuwe website hoort uiteraard ook een nieuwe muismat. Kom deze muismat geheel gratis ophalen bij ons op de zaak. Wij zien u graag