Roboweb, voor Particulier en Zakelijk | Hulp op afstand

ISDN gaat stoppen

ISDN Stopt uiterlijk 1 september!!!

Heeft u op dit moment nog ISDN??

Wat is ISDN?

ISDN oftewel Integrated Services Digital Network is een vorm van digitale telefonie. Je kunt met ISDN gelijktijdig over dezelfde telefoonlijn meerdere telefoongesprekken en datadiensten voeren. ISDN stuurt data digitaal over de lijn waardoor de capaciteit beter wordt benut.

In de jaren 90 was ISDN erg populair omdat het mogelijk was om tegelijkertijd te internetten en bellen. Daarna volgde breedband internet via de kabel en ADSL. Daardoor werd ISDN eigenlijk onnodig.

Bij veel providers kun je inmiddels niet meer kiezen voor telefonie over de ISDN lijn.  

ISDN stopt per 1 september 2019

Maar waarom? ISDN is een relatief dure dienst. Door het veelzijdigere en goedkopere VoIP-telefonie zijn de prijzen voor telefonie via ISDN onder druk komen te staan. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom het gebruik van ISDN sterk is afgenomen.

Op dit moment zijn het vooral bedrijven die nog bellen via ISDN. Telefonie via ISDN is stabiel, wat voor een bedrijf natuurlijk erg belangrijk is. Ook wordt ISDN nog gebruikt voor datadiensten als PIN- of alarmsystemen.

Per 1 september 2019 stopt de dienstverlening van het ISDN-netwerk volledig en vervangen door internetbellen, oftewel VoIP.

 

Met deze informatie ontstaat er een probleem voor de klanten die ISDN hebben. Als ISDN stopt dan is de kans groot dat uw internet en ook uw telefoon stopt. Uw telefoonnummers komen dan ook te vervallen.

Heeft u nog een werkende ISDN, twijfelt u of u ISDN heeft, bel ons snel op 015 3697799. Wij kunnen dan in overleg met u naar de alternatieven kijken.  Als we dan samen voor een alternatief hebben gekozen kunnen wij dit ook gaan uitvoeren voor u. Het kost u wel wat centjes maar dan is het we geregeld.

Wij horen graag van u