Roboweb, voor Particulier en Zakelijk | Hulp op afstand

Back-up van uw gegevens

Wat is er belangrijker dan al uw data op uw computer(s)? Vaak staat u er niet bij stil welke waardevolle gegevens er op uw computer(s) staan. Foto’s van belangrijke momenten, schoolgegevens, belasting, correspondentie, zakelijke informatie, muziekverzameling, zelf gemaakte video’s enz. enz.

Wij horen helaas dagelijks: ‘ik wilde al heel lang een back-up maken, een harde schijf kopen enz’. Maar helaas… als uw computer of laptop crasht is het te laat en kunnen alle gegevens weg zijn.
Om dit te voorkomen heeft u 2 manieren om een back-up te maken:

  • Back-up hardwarematig in huis
  • Back-up online in de cloud

Back-up Hardwarematig

Deze optie is snel te realiseren, u koopt (uiteraard het liefst bij RoBoWeb), een goede externe harde ‘netwerk’schijf en u ‘laat’ al uw gegevens via een back-up-programma automatisch back-uppen. Wij kunnen dat voor u instellen. Daarnaast kunnen wij deze gegevens ook voor u in de cloud zetten zodat u altijd uw data veilig heeft staan.

Back-up online

U heeft belangrijke documenten en foto's op uw computer staan.

Backup in de cloud

Wat gebeurt er als uw harde schijf kapot gaat? 

U vind het niet eg dan is er dus niks aan de hand maar als u het wel erg vind is een backup online een goede optie voor u.

Wij zorgen ervoor dat alles wat u belangrijk vind op internet komt te staan en alle wijzigingen die u maakt die worden automatisch ook online neergezet.

De kosten hiervoor zijn voor 50GB data 10 euro per maand. Deze kosten worden per jaar vooruit gefactureerd. Het is altijd per volle maand opzegbaar.

Meer informatie bel ons op 0153697799 of mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LET OP!!!!
Een externe schijf is ook mechanisch en kan ook kapot gaan ondanks garantie. Om die reden adviseren wij ook om echte belangrijke gegevens zoals foto’s, E-mail en mijn documenten op zowel de back-up schijf als op de pc/laptop te laten staan of te back-uppen naar een extern systeem zoals Dropbox of one drive voor Windows of Icloud voor de Mac of een online back-up systeem.