Roboweb, voor Particulier en Zakelijk | Hulp op afstand

  • Blog
  • Maak je PC sneller met een SSD RoBoWeb

Maak je PC sneller met een SSD RoBoWeb

Een snelle verbinding en soepele laadtijd van diverse programma’s op je computer, dat is uiteraard wat iedereen graag wil. Er zijn meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen en één daarvan is door middel van een SSD. SSD staan voor ‘Solid State Disk/Drive’. Dit relatief nieuwe product wordt algemeen gezien als dé opvolger van de harde schijf voor computers en laptops. Een SSD zorgt ervoor dat je computer tot wel ruim vijf keer sneller kan worden met opstarten tot het opstarten van programma’s. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een speciale NAND flash geheugenchip, die het geheugen van je computer beter kan reguleren. Zo ben je verzekerd dat al je data veilig zijn opgeborgen. Bij RoBoWeb is een SSD verkrijgbaar tegen zeer gunstige voorwaarden.

 

SSD wordt steeds vaker gebruikt. De SSD wint aan populariteit en dat is gezien zijn prestaties ook niet zo gek. Vooral op het werk draagt een SSD bij aan de productiviteit van een werkplek, maar ook thuis heeft de SSD aantrekkelijke functionele eigenschappen. Hoe werkt de SSD dan? Dat gaat door middel van de eerder genoemde NAND flash geheugenchip, welke gegevens kan opslaan op je computer. Dit proces verloopt door middel van een elektrische lading op de geheugenchip, vergelijkbaar met de geheugenkaart die ook in je smartphone gaat. De SSD is daarnaast beter beveiligd, waardoor je bij eventuele hardware schade niet direct al je data kwijt bent.

Laptops en computers

Iedere computer of laptop heeft een bepaalde levensduur, waarbij de ene iets langer mee gaat dan de andere. Toch zullen al deze apparaten na een paar jaar langzamer gaan functioneren, hetgeen soms tot ergernis kan leiden of verminderde prestaties. RoBoWeb bekijkt samen met de klant waar de problemen omtrent de verminderde prestaties zich bevinden en bepalen samen met jou of het nuttig kan zijn om een SSD kaart aan te schaffen. Je kunt hiermee, zoals eerder aangegeven, je computer of laptop letterlijk weer nieuw leven inblazen en dat is terug te zien in de prestaties op het vlak van snelheid en geheugen.

De voordelen van een SSD

Een SSD is dus liefst vijf tot tien keer sneller dan de gebruikelijke harde schijf die je nu waarschijnlijk in je computer hebt zitten. Hierdoor laat je computer sneller op, laden programma’s zich sneller en werkt het algemene proces van je computer beter. Omdat in de SSD geen mechanische elementen zitten, is deze minder kwetsbaar voor schade. De SSD past perfect bij een laptop, maar ook desktops kunnen er zeker gebruik van maken. Tot slot is de SSD een stuk energiezuiniger, waardoor je de laptop niet constant meer hoeft op te laden.

SSD is de toekomst; doe mee!

De SSD zal in de komende jaren nog grote stappen gaan maken als vervanger van de standaard harde schijf. Hoewel de particuliere aanschaf nog relatief duur, kan het zeer voordelig zijn om een SSD aan te schaffen voor alle computers of laptops binnen een bedrijf. Doe mee en verhoog nu ook de kwaliteit van je computer of laptop. Bij RoBoWeb krijg je 10% korting op arbeidsloon in combinatie met aanschaf SSD bij ons, of meer als u de nieuwsbrief van ons ontvangt of nog meer als u onze klantenpas heeft in combinatie met aanschaf van een SSD.