Roboweb, voor Particulier en Zakelijk | Hulp op afstand

  • Blog
  • De Back-up Boogie

De Back-up Boogie

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je koopt een nieuwe computer of laptop met het goede voornemen de data op gezette tijden te back-uppen. Maar wat is dat eigenlijk, een back-up maken? Hoe moet je dat doen? En is dat nou echt zo belangrijk? Er is toch altijd wel een mannetje dat belangrijke informatie kan herstellen? Na verloop van tijd vergeet je toch je goede voornemen en de nachtmerrie voltrekt zich; je computer crasht. Onvoorstelbaar en oneerlijk, maar helaas toch echt waar.

“Ik wilde het echt doen…”

Bij RoBoWeb is dit een veelgehoorde klacht. Klanten die op welke manier dan ook, geen toegang meer hebben tot belangrijke informatie op hun computers of laptop. Die informatie kan zakelijk zijn, en dat is natuurlijk al erg genoeg. Persoonlijke data die verloren gaat, zoals foto’s, video’s en administratie of schoolgegevens, is zo nodig nog erger. En nagenoeg alle klanten zeggen; ‘…maar ik was echt van plan een back-up te maken…”. RoBoWeb begrijpt absoluut die gedachtegang. En daarom waarschuwt RoBoWeb met klem: maak die back-up, wacht niet langer.

Stap voor stap veilig

Voor diegenen die geen idee hebben wat een back-up inhoudt; het is niet veel meer dan een kopie van de huidige informatie op je laptop of computer. Een kopie is vrij eenvoudig om te maken. Daar kan bijvoorbeeld een externe harde schijf bij uitkomst bieden. We snappen echter dat de term ‘vrij eenvoudig’ in dit opzicht relatief is. RoBoWeb helpt je daarom graag met deze eerste stap in het veilig stellen van de data op je computer of laptop. Maar één back-up is in dit opzicht eigenlijk maar een halve back-up. Want ook een harde schijf kan slachtoffer worden van brand, inbraak, waterschade of natuurlijk wanneer je harde schijf het zelf begeeft? Een verzekering is leuk, maar daarmee krijg je je gegevens niet terug. Let daarom ook even op stap 2.

Zet dossiers in cyberspace

Waar RoBoWeb ook altijd op hamert, is dat belangrijke gegevens op je computer of laptop worden opgeslagen online. Deze back-up in cyberspace is via internet altijd en overal toegankelijk. Dagelijks wordt alle nieuw toegevoegde of veranderde data van uw laptop of computer, automatisch opgeslagen. Dat is natuurlijk een uitkomst voor die mensen die al moeite hadden met het voornemen om in de eerste instantie de back-up te maken maar daar niet aan toe kwamen; je hebt er geen omkijken meer naar. Dit is stap 2 in het proces naar een volledige back-up. RoBoWeb staat je ook hierin natuurlijk bij, en kan de benodigde back-up software voor u installeren wanneer dat jou uitkomt. Maar nogmaals; zorg ervoor dat je ook deze back-up maakt.

Optimaal beschermd

RoBoWeb kan zich voorstellen dat er bij sommige mensen wat fronsen ontstaan als het woord ‘internet’ valt. Want veiligheid is altijd een fragiele kwestie geweest bij dit medium. Is het dan wel verstandig om je allerbelangrijkste gegevens te plaatsen op dit platform? Een back-up van RoBoWeb maakt gebruikt van de meest actuele en veiligste technologie, waarmee jouw belangrijke gegevens beschermd worden door het versleutelen, comprimeren en veiligstellen van deze gegevens. Zo is je belangrijkste data permanent optimaal beschermd én alleen door jou toegankelijk.

Hoe gaan u dit allemaal regelen?

Bel ons gewoon en wij gaan samen met u bekijken wat voor u de juiste oplossing is.