Roboweb, voor Particulier en Zakelijk | Hulp op afstand

Wat is een Nieuwsbrief?

Wat is een Nieuwsbrief?

De Nieuwsbrief van RoBoWeb is een e-mail die wij maximaal 4 á 5 x per jaar verzenden naar klanten die hebben aangegeven deze te willen ontvangen.

Wat staat er in de nieuwsbrief?

In iedere nieuwsbrief zetten wij de laatste nieuwtjes over RoBoWeb, berichten over wat er in de markt gebeurt, tips & trucks, bruikbare adviezen en hele leuke aanbiedingen.

Read more

Onderhoud / APK van uw computer

Onderhoud / APK van uw computer

Computer onderhoud / apk

Schoonmaken is iets wat bij het leven hoort. We kunnen letterlijk niets doen, of het wordt vies. Sterker nog, zélfs als we niets doen worden dingen vies. Denk maar aan het stof wat gestaag neerdaalt. Als u twee weken op vakantie bent geweest en u liet uw huis schoon achter, ziet u op de vensterbanken toch een laagje stof liggen.

Read more

Draadloos internet / bereik in huis

Draadloos internet / bereik in huis

Niemand kan meer zonder draadloze netwerkverbinding

Misschien herinner je het je nog wel, de begintijd van het internet. Wilde je wat opzoeken, dan ging je met je modem inbellen zodat je het internet op kon. Vaak moest je dan eerst de telefoonkabel omwisselen met je netwerkkabel of was je telefoonlijn bezet terwijl je aan het surfen was. Tijdens het inbellen hoorde je de beltonen op de achtergrond en soms waren er wel drie of vier pogingen nodig voordat je verbinding had. En had je dit eenmaal, dan was het internet vergeleken met nu ook nog eens heel erg traag. Dit klinkt nu absurd, maar toch waren we er toen tevreden mee. Nu zijn we veel verder, en de tijd van kabels omwisselen, inbeltonen en traag internet is voorbij. Alles is tegenwoordig draadloos, we zijn constant online, en eigenlijk kunnen we ook niet meer zonder.

Read more

Maak je PC sneller met een SSD RoBoWeb

Maak je PC sneller met een SSD RoBoWeb

Een snelle verbinding en soepele laadtijd van diverse programma’s op je computer, dat is uiteraard wat iedereen graag wil. Er zijn meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen en één daarvan is door middel van een SSD. SSD staan voor ‘Solid State Disk/Drive’. Dit relatief nieuwe product wordt algemeen gezien als dé opvolger van de harde schijf voor computers en laptops. Een SSD zorgt ervoor dat je computer tot wel ruim vijf keer sneller kan worden met opstarten tot het opstarten van programma’s. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een speciale NAND flash geheugenchip, die het geheugen van je computer beter kan reguleren. Zo ben je verzekerd dat al je data veilig zijn opgeborgen. Bij RoBoWeb is een SSD verkrijgbaar tegen zeer gunstige voorwaarden.

Read more

De Back-up Boogie

De Back-up Boogie

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je koopt een nieuwe computer of laptop met het goede voornemen de data op gezette tijden te back-uppen. Maar wat is dat eigenlijk, een back-up maken? Hoe moet je dat doen? En is dat nou echt zo belangrijk? Er is toch altijd wel een mannetje dat belangrijke informatie kan herstellen? Na verloop van tijd vergeet je toch je goede voornemen en de nachtmerrie voltrekt zich; je computer crasht. Onvoorstelbaar en oneerlijk, maar helaas toch echt waar.

Read more

RoBoWeb uw locale computerreparatie bedrijf

RoBoWeb uw locale computerreparatie bedrijf

Voor wie er bij was en het zich nog kan herinneren; de afgelopen eeuwwisseling was een spannend hoofdstuk voor het computertijdperk. Terwijl iedereen zich afvroeg of de wereld nog wel zou kunnen draaien vanaf 1 januari 2000, sprong Roel uit Nootdorp in op een toenemende behoefte naar een computer reparatie servicebedrijf.

Read more