Roboweb, voor Particulier en Zakelijk | Hulp op afstand

Internet beveiliging

Beveiliging van uw "draadloze" internet en wachtwoorden is zo belangrijk en wordt zo vaak slecht ingeregeld.
U leest regelmatig in de krant en op Social media dat er weer een virus uitbraak is, er weer accounts gehackt zijn of computers gegijzeld zijn. Identiteit fraude is ook van deze tijd.

Hoe komt dit?

Uw eerste prioriteit is weer internet krijgen op een nieuwe modem - router en als u dat heeft vergeet u de beveiliging en de standaard wachtwoorden aan te passen.
Modems worden vaak niet aangepast voor de inlog en de beveiligingssleutels zijn vaak zo voorspelbaar dat veel mensen gewoon op uw "draadloos"internet mee kunnen liften en via uw internet ip-adres rommel het internet op kunnen zenden.
Uw verbinding wordt trager en u kunt als bijvoorbeeld spammer aangemeld worden.
Het kan ook zijn dat er andere mensen op uw kanaal zitten of dat u meer vermogen uit uw modem-router kunt halen.
Wij kunnen dit alles prima voor u inregelen zodat u veilig kunt surfen op het internet.
Naast het goed inregelen van uw "draadloos"internet modem - router en uw accounts op o.a. social media, is computerbeveiliging natuurlijk ook heel belangrijk.

Computerbeveiliging

Helaas zijn er nog steeds mensen die geen beveiliging nemen/hebben of die al lang verlopen is (scanners lopen vaak 1 jaar en dienen daarna verlengt te worden) of die een gratis virusscanner nemen. Gratis is niet verkeerd maar ze lopen altijd achter op de betaalde versies (de gratis versies hebben ook altijd een betaalde versie en dat is niet voor niks).
De tijd dat een besmetting alleen via dubieuze sites binnen kunnen komen is allang achterhaald, ook met surfen op gerenomeerde websites kunt u infectie oplopen.

Ons advies om een goede betaalde scanner te nemen, het liefst een Eset Internet Security omdat die een nog betere bescherming bied tegen de steeds ingenieuzer wordende besmettingen.